NL
Tickets

Ontdek de digitale toekomst van B2B met Toni van Dam

In de aanloop naar het toonaangevende evenement "The Digital Future of B2B", hebben we de kans gekregen om Toni van Dam te interviewen, een pionier op het gebied van digitale verkoop en B2B AI. Met een achtergrond die begon in de B2B-verkoop, heeft Toni zich ontwikkeld tot een expert die de kracht van digitale kanalen en AI inzet om de verkoop te transformeren.


Van koude acquisitie naar digitale innovatie

Twaalf jaar terug zette Toni zijn eerste stappen in de wereld van B2B-verkoop bij een PR-bureau, waar hij een veelzijdige rol vervulde. Hij hield zich bezig met sales, consultancy en het beheren van social media voor een divers klantenportfolio. Als verkoopleider werd hij geconfronteerd met de ontmoedigende taak van koud bellen, een ervaring die hij met een knipoog omschrijft als "betaald blauwtjes lopen".  Het was echter in de wereld van social media waar hij zijn ware passie ontdekte, een gebied dat hem meer aansprak. Dit keerpunt markeerde de start van een carrière die zich zou focussen op de kracht van digitale verbindingen boven traditionele verkoopmethoden.

Als verkoopleider werd hij geconfronteerd met de ontmoedigende taak van koud bellen, een ervaring die hij met een knipoog omschrijft als "betaald blauwtjes lopen"

Een carrièrewending en de ontdekking van AI

Toen Toni overstapte naar een organisatie waar telefonische acquisitie overbodig was, vond hij zijn enthousiasme in het direct werken voor klanten en het geven van trainingen. Hij merkte echter op dat de impact van traditionele trainingen vaak kortstondig was: "Na drie sessies zag je een opleving, maar daarna zakte de activiteit weer in." Deze observatie leidde tot een belangrijk inzicht: de noodzaak van een innovatieve aanpak die duurzame groei en betrokkenheid zou stimuleren. Toni richtte zich op de digitale wereld en de opkomst van kunstmatige intelligentie, waar hij een cruciale rol speelde in het ontwikkelen van uitgebreide programma's die bedrijven transformeerden door AI-integratie in B2B sales en service. "AI werd een steeds groter en bekender onderdeel van mijn werk," vertelt hij. Zijn toenemende kennis en interesse in het veld leidden tot het schrijven van een boek en het ondersteunen van organisaties bij AI-implementaties in B2B sales en service, waarmee hij de grenzen van technologische innovatie verlegde.


Ethiek en de uitdagingen van AI

Toch is hij zich bewust van de uitdagingen en ethische kwesties die AI met zich meebrengt.: "Van de 160 pagina's in mijn boek gaan er 40 over discriminatie, bias en gevaren van AI." Hij beschouwt AI als een assistent, een copiloot, maar benadrukt het belang van voorzichtigheid bij het vertrouwen op technologie: "Je moet waakzaam zijn dat AI niet onbedoeld je relaties beschadigt."

De Breakout Sessie: AI in de praktijk

Tijdens zijn breakout sessie op het evenement zal Toni twee aspecten van AI belichten en deelnemers voorzien van praktische middelen om hun verkoopprocessen te optimaliseren. Toni's boodschap is duidelijk: laat je verrassen door AI en besteed er dagelijks tijd aan. Hij waarschuwt dat degenen die AI negeren, achter zullen blijven bij degenen die het omarmen. Met een open mindset en bereidheid om te leren, kun je ervoor zorgen dat je voorop blijft lopen in de snel veranderende wereld van B2B-verkoop. 


En daar hebben we het, een inkijkje in de wereld van B2B sales en AI door de ogen van een expert die zowel betaald blauwtjes heeft gelopen als de digitale toekomst heeft omarmd. Zijn verhaal is een herinnering dat, terwijl technologie ons vooruit helpt, de menselijke touch en een beetje humor nooit uit de mode raken.Koop je kaartje voor "The Digital Future of B2B" en zorg dat je erbij bent voor Toni van Dam's breakout sessie. Het belooft een eye-opener te worden die je kijk op B2B-verkoop voorgoed zal veranderen.

Dit gesprek met Toni van Dam geeft slechts een glimp van wat je kunt verwachten op het evenement "Digital Future of B2B: Discover the Impact of AI." Als je meer wilt weten over de fascinerende wereld van AI en hoe het de toekomst van de B2B kan vormgeven, zorg er dan voor dat je dit evenement niet mist. Het belooft een inspirerende dag te worden vol inzichten en innovatie. Koop nu je tickets (OP = OP) en bereid je voor om de toekomst van AI te ontdekken! 

Tickets

Picture of Sophie Derks
Sophie Derks

Marketingcoördinator