NL
Tickets

Van filosofie tot AI: Ron Jacobs over de digitale transformatie in B2B

We bevinden ons in een tijdperk waarin kunstmatige intelligentie (AI) de spelregels van het zakendoen radicaal verandert. De mogelijkheden lijken eindeloos en de kansen liggen voor het oprapen. AI heeft de manier waarop we werken, klantrelaties onderhouden en producten ontwikkelen volledig getransformeerd. Een van onze sprekers Ron Jacobs, een vooraanstaand expert op het gebied van AI en quantumtechnologie, en tevens filosoof en taalkundige aan de Radboud Universiteit geeft een kijkje in zijn sessie. Ron heeft de afgelopen 25 jaar als coach en consultant in leiderschapsontwikkeling gewerkt en heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van organisaties bij de implementatie van nieuwe technologieën.


Wie is Ron en waar komt zijn interesse voor technologie vandaan?

Met een intrigerende achtergrond in filosofie, heeft Ron zijn academische reis voortgezet bij de Radboud Universiteit, waar hij zich verdiepte in leiderschapsontwikkeling. Hij heeft altijd al interesse gehad in digitale leiderschapsvraagstukken en hoe technologie de dynamiek binnen organisaties en hun teams verandert.

Ron benadrukte dat wanneer we het hebben over de integratie van AI in het bedrijfsleven, het niet alleen gaat om de technische implementatie. Het gaat veel dieper. Het gaat om hoe leiders de rol van technologie in hun organisaties en in de wereld percipiëren. De interactie tussen het wereldbeeld van leiders, hun zelfbeeld en hun visie op technologie is essentieel. Deze perceptie beïnvloedt hun houding ten opzichte van adoptie & verandering en bepaalt hoe zij reageren op de impact van technologie op hun organisatie en de wereld daarbuiten.

De impact van AI op B2B

Ron stelt dat AI verder gaat dan alleen het verbeteren van voorspellingen en optimalisaties in de B2B-sector. Het heeft de potentie om een revolutie teweeg te brengen op zowel strategisch als creatief vlak. Door AI in te zetten, kunnen bedrijven hun strategische planning, marketinginspanningen en operationele besluitvorming naar een hoger niveau tillen. Echter, dit vraagt wel om een fundamentele verschuiving in hoe leiders naar technologie kijken.

Hij merkt op dat de spelregels van leiderschap worden herschreven.  Het is aan leiders om deze nieuwe regels te begrijpen en hun organisaties hierop voor te bereiden.

Veranderingsmanagement en acceptatie van AI

Ron onderstreept dat het omarmen van AI en technologische vernieuwingen binnen organisaties een geduldig proces is. Cruciaal hierbij is de mindset van zowel medewerkers als leiders. Voordat AI succesvol geïntegreerd kan worden, is het essentieel dat leiders inzicht hebben in hoe hun teams tegenover AI staan. Dit vraagt om een veranderde denkwijze en een proactieve houding ten opzichte van technologie, waarbij het gezien wordt als een middel tot transformatie en niet slechts als een aanvullende tool.

Hij moedigt leiders aan om hun teams te motiveren en te inspireren om zelf de mogelijkheden van AI te verkennen en te begrijpen hoe het hun dagelijkse werkzaamheden kan verrijken.

Ron benadrukt dat, hoewel AI ons kan versterken en ondersteunen bij het nemen van beslissingen, het cruciaal is dat wij de regie behouden over de manier waarop we deze technologie inzetten. Het is een kwestie van ontwerpen en vormgeven, en niet alleen van passief gebruik.

Dit interview met Ron Jacobs biedt waardevolle inzichten in de impact van AI op B2B en de rol van leiderschap in het omarmen van deze veranderingen. Het onderstreept het belang van een bewuste mindset voor een succesvolle integratie van AI.

Dit gesprek met Ron Jacobs geeft slechts een glimp van wat je kunt verwachten op het evenement "Digital Future of B2B: Discover the Impact of AI." Als je meer wilt weten over de fascinerende wereld van AI en hoe het de toekomst van de B2B kan vormgeven, zorg er dan voor dat je dit evenement niet mist. Het belooft een inspirerende dag te worden vol inzichten en innovatie. Koop nu je tickets (OP = OP) en bereid je voor om de toekomst van AI te ontdekken! 

Tickets

Picture of Dangelo Rietbergen
Dangelo Rietbergen

HubSpot Marketeer