NL
Tickets

Mike Weerts - Een pleidooi voor menselijkheid in het AI-tijdperk

In een recent interview met Mike Weerts, directeur van Studio 040, veelzijdige presentator en acteur, werden we meegenomen op een boeiende reis door zijn gedachten over de toenemende rol van kunstmatige intelligentie (AI) in onze samenleving. Mike, met zijn unieke combinatie van ervaring in de media en de entertainmentindustrie, biedt een diepgaand inzicht in hoe technologie onze menselijkheid beïnvloedt.De menselijke maat in een AI-gedreven wereld

Mike opent het gesprek met een krachtige observatie: "Met alle technische ontwikkelingen wordt het leven makkelijker, maar de menselijke maat raakt steeds verder uit zicht." Deze opmerking raakt de kern van zijn zorgen over hoe AI onze interacties en empathie beïnvloedt. "We hebben meer met chatbots en automatiseringen te maken, waardoor menselijk contact afneemt. Dit leidt tot een verharding in de mensheid," legt hij uit.

Een fascinerend aspect dat Weerts aanstipt, is de rol van fouten in de menselijke ontwikkeling. "We leren door fouten te maken, iets wat essentieel is voor onze creativiteit,". Mike ziet een kans voor AI om ons te ondersteunen, maar benadrukt dat het belangrijk is dat we onze eigen creatieve processen blijven koesteren en ontwikkelen. Hij deelt zijn visie op de toekomst van AI en menselijk bewustzijn. Hij gelooft dat AI ons veel kan brengen, maar dat het nooit de unieke menselijke kwaliteiten zoals intuïtie en emotie kan vervangen. "AI kan ons ondersteunen, maar het echte bewustzijn en de intuïtie blijven uniek menselijk."

Technologie en menselijke connectie

Mike merkt op dat, hoewel technologie ons leven op vele manieren vergemakkelijkt, het ook leidt tot een verlies aan menselijk contact. "Kijk naar jongeren vandaag de dag, ze durven nauwelijks meer te bellen. Menselijk contact en interactie krijgen een hele andere lading". Hij benadrukt het belang van het behouden van dit contact, vooral in zijn werk bij Studio 040. "Technologie moet ons helpen om beter te communiceren en te verbinden, niet om ons te isoleren." In zijn werk bij Studio 040 streeft hij ernaar om technologie te gebruiken als een hulpmiddel dat menselijke verhalen versterkt en verrijkt.


“Met alle technische ontwikkelingen wordt het leven makkelijker, maar de menselijke maat raakt steeds verder uit zicht”


Conclusie: Een balans vinden

Mike Weerts' pleidooi voor menselijkheid in een steeds meer door AI gedomineerde wereld is zowel krachtig als noodzakelijk. Zijn woorden zijn een herinnering aan het belang van het behouden van onze menselijke kern in een tijdperk waar technologie ons leven in toenemende mate beïnvloedt. "We moeten AI gebruiken voor het goede, maar zorgen dat we als mens met elkaar in contact blijven", een boodschap die ons allen aangaat in deze snel veranderende wereld.

Dit gesprek met Mike Weerts geeft slechts een glimp van wat je kunt verwachten op het evenement "Digital Future of B2B: Discover the Impact of AI." Als je meer wilt weten over de fascinerende wereld van AI en hoe het de toekomst van de B2B kan vormgeven, zorg er dan voor dat je dit evenement niet mist. Het belooft een inspirerende dag te worden vol inzichten en innovatie. Koop nu je tickets (OP = OP) en bereid je voor om de toekomst van AI te ontdekken! 

Tickets

Picture of Dangelo Rietbergen
Dangelo Rietbergen

HubSpot Marketeer