NL
Tickets

Titel: Hans Molenaar: Pionier in B2B Digitale Marketing en Technologie

In de wereld van marketing en technologie is Hans Molenaar een naam die niet onopgemerkt blijft. Als directeur van Beeckestijn Business School en met een indrukwekkende achtergrond in internationale sales en marketing, heeft Hans een schat aan ervaring en inzicht te delen. In ons recente interview met Hans, hebben we dieper ingezoomd op zijn carrière, zijn visie op technologie in B2B-marketing en wat deelnemers kunnen verwachten van zijn breakout-sessie op het aankomende "The Digital Future of B2B"-evenement.Een reis door zijn carrière en ondernemerschap

Hans begon zijn academische reis aan de Universiteit van Tilburg met een studie algemene economie maar besefte als snel dat macro-economie niet helemaal aansloot bij zijn ideeën. Binnen bedrijfseconomie werd hij als snel verliefd op het marketingvak en daarbinnen de specialisatie in marketing en technologie. "Ik ben vanaf mijn studie altijd geïnteresseerd geweest in hoe technologie het commerciële vak beïnvloedt," herinnert Hans zich. 

Als trainee begon Hans bij een Amerikaans bedrijf, NCR, en groeide uiteindelijk uit tot EMEA-directeur. Echter, het leven van een internationale zakenman was niet langer compatibel met zijn gezinsleven en werd hij ondernemer. "Ik heb altijd opleidingen gevolgd naast mijn baan. Heb me altijd verbaast over professionals die dachten het wel te weten en op een gegeven moment links en rechts voorbij gestreefd werden. Goede managers en professionals blijven nieuwsgierigheid en hebben de wens om beter te worden in een bepaald vak," zegt Hans over het belang van voortdurende educatie. Net als sporters die zich voortdurend willen verbeteren. Zijn passie voor leren en professionals helpen beter te worden leidden tot het opzetten van Beeckestijn Business School.

"Ik heb altijd opleidingen gevolgd naast mijn baan. Zoek een oplossing die bij je baan past... het begint met de nieuwsgierigheid en de wens om beter te worden in een bepaald vak"

De invloed van technologische innovaties op marketing en onderzoek

Hans is niet alleen actief op het gebied van onderwijs en ondernemerschap, maar heeft ook bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van het vakgebied marketing. Hij is de grondlegger van het marketingtrendrapport en heeft verschillende prijzen in het leven geroepen, waaronder de Marketeer of the Year award. Daarnaast is hij ook voorzitter geweest van de Marketingwetenschapsprijs en de Marketingscriptieprijs. Op dit moment is hij voorzitter van de Pim marketingliteratuurprijs. 

Wat betreft AI ziet hij dit als de 4e grote technologie golf die het marketingvakgebied drastisch gaat veranderen. Bijvoorbeeld op het gebied van contentgeneratie, waar hij veel mogelijkheden ziet. Binnen technische bedrijven bijvoorbeeld , waar de materie vaak complex is, kan AI van onschatbare waarde zijn bij het vereenvoudigen van technische tekstproductie. Daarnaast zijn er ook op het gebied van conversational marketing veel mogelijkheden. "Ik was altijd heel sceptisch over chatbots in de B2B, maar nu met large language models ben ik daar anders over gaan denken." 


De digitale toekomst van B2B-marketing

In zijn breakout-sessie voor "The Digital Future of B2B"-evenement, zal Hans Molenaar zijn visie delen over de veranderende B2B-marketingdynamiek. Hij zal voorbeelden van bedrijven bespreken die opvallen in hun slimme inzet van technologie en de verschuiving van de B2B-marketing- en salesalignment benadrukken. Ook zal hij het belang van klantportalen in B2B benadrukken en pleit ervoor dat marketing een grotere rol speelt in het behouden van klanten.

Hans raadt deelnemers aan om te kijken naar technologie en na te denken over hoe ze deze het beste kunnen benutten in hun bedrijfsstrategie. "AI wordt een nieuwe uitdaging en bedrijven die dat snel en slim weten toe te passen, kunnen uiteindelijk een sprong vooruit maken," zegt hij over de impact van digitalisering.

Advies aan jonge professionals en deelnemers van het evenement

Tot slot deelde Hans enkele waardevolle adviezen voor jonge professionals en deelnemers van het evenement. Hij benadrukte het belang van voortdurende persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van een specialisatie binnen marketing. "Het is cruciaal om jezelf te blijven ontwikkelen en een niche te vinden waarin je uitblinkt," adviseert Hans. Hij benadrukt dat het essentieel is om een netwerk op te bouwen, evenementen bij te wonen en te blijven leren. "Netwerken is niet alleen belangrijk voor je carrière, maar ook voor je persoonlijke groei. Het bijwonen van evenementen zoals 'The Digital Future of B2B' kan je horizon verbreden en nieuwe perspectieven bieden."

De sleutel tot succes is het blijven investeren in jezelf en het slim combineren van je nieuwsgierigheid en de wens om beter te worden in je vak. "Blijf nieuwsgierig en zoek altijd naar manieren om je vaardigheden te verbeteren. Dit kan door cursussen, maar ook door te leren van anderen in je netwerk," zegt Hans.

Hans Molenaar's rijke ervaring en diepgaande inzichten maken zijn breakout-sessie op "The Digital Future of B2B"-evenement een niet te missen kans voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van B2B-marketing en technologie. Zijn boodschap van innovatie en continue groei zal ongetwijfeld inspireren en informeren, en deelnemers zullen met waardevolle inzichten naar huis gaan. "Dit evenement is een uitstekende gelegenheid om te leren van de besten in het vak en om ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden. " Zorg dat je erbij bent en mis dit niet!"

Dit gesprek met Hans Molenaar geeft slechts een glimp van wat je kunt verwachten op het evenement "Digital Future of B2B: Discover the Impact of AI." Als je meer wilt weten over de fascinerende wereld van AI en hoe het de toekomst van de B2B kan vormgeven, zorg er dan voor dat je dit evenement niet mist. Het belooft een inspirerende dag te worden vol inzichten en innovatie. Koop nu je tickets (OP = OP) en bereid je voor om de toekomst van AI te ontdekken! 

Tickets

Picture of Sophie Derks
Sophie Derks

Marketingcoördinator